Nieuws

Tokheim presenteert zelfscankassa voor tankstations

Profielfoto van Simone van Schaik
Simone van Schaik
6 januari 2020 | 1 minuut lezen

Tokheim presenteert zelfscankassa voor tankstations

Tokheim heeft een nieuwe oplossing ontwikkeld waarmee klanten bij tankstations hun brandstof en shopartikelen voortaan zelf kunnen afrekenen. De zelfscankassa neemt relatief weinig ruimte in beslag en kan qua layout en kleurgebruik aangepast worden aan de stijl van de betreffende locatie.

In de rij staan om producten af te rekenen is voor klanten vaak een frustratie, vooral als ze onderweg zijn en haast hebben. Zelfscankassa’s zijn in opkomst en op steeds meer locaties terug te vinden. Bij de meeste supermarkten zijn ze ondertussen al niet meer weg te denken en worden deze kassa’s volop gebruikt. Nu heeft ook Tokheim een POS ontwikkeld, waarbij de klant het betalen van brandstof en andere artikelen zelf kan uitvoeren. Een medewerker van de shop kan toezicht houden of ondersteuning bieden.

De kassa, die vanaf nu besteld kan worden, beschikt over alle functionaliteiten die de Tokheim Fuel POS ook heeft, zoals het gebruik van loyaltykaarten, het selecteren van de betreffende pomp en het afrekenen van aanvullende shopartikelen. Betalen is mogelijk met tankkaarten, bankkaarten en creditcards.

TSG staat voor Technical Services Group. Deze groep is actief in 28 landen. Eén van de activiteiten van TSG is het bieden van oplossingen voor tankstations. TSG is exclusief distributeur van Tokheim. Tokheim is onderdeel van Dover Fueling Solutions.