Nieuws

Eten en drinken in grote tankstations weer toegestaan

Sabrina Verkuil
17 juni 2020 | 1 minuut lezen

Grote bemande tankstations mogen, met inachtneming van de coronaregels, hun shop weer zo inrichten dat bezoekers er langer kunnen verblijven om er aan een statafel of zittend ter plekke iets te eten of drinken. Dit heeft het Ministerie van Economische Zaken bevestigd aan brancheorganisaties BETA en VNPI die hierover vragen aan het ministerie hebben gesteld.

In een tankshop verblijven om er iets te eten of drinken mag echter alleen, en dat is onveranderd, onder de voorwaarde dat de coronaregels van 1,5 meter onderlinge afstand worden gegarandeerd. De verkoop van eten en drinken is voor veel tankstations een belangrijk onderdeel van de shop. Ten opzichte van de traditionele horeca verschillen tankshops echter op veel punten. Bijvoorbeeld verplicht reserveren en een gesprek vooraf met elke klant waarin de gezondheid wordt gecheckt, is in tankshops in de praktijk moeilijk te realiseren. In een reactie aan de brancheorganisaties BETA en VNPI geeft het Ministerie van Economische Zaken nu aan dat in de tankstationbranche de 1,5 meter-regel het belangrijkste uitgangspunt is. Dit betekent dat de aanvullende eisen die in de horeca gelden niet van toepassing zijn en bemande tankshops onder de regels vallen die gelden voor winkels. Dit maakt dat het bieden van zit- en stagelegenheid in tankstations niet langer verboden is.

Veilige afstand
Onder de nieuwe versoepelde regels moet in de tankshop echter nog steeds een veilige afstand tussen personen kunnen worden gegarandeerd. Gezien de beperkte ruimte die ter beschikking staat betekent dit voor het overgrote gedeelte van de tankstations nog steeds dat mensen na het afrekenen de shop dienen te verlaten. Op grotere locaties is afwijking hiervan mogelijk, mits de 1,5 meter kan worden gegarandeerd.

NieuwsActueelInteresse?Over onsContact