Nieuws

Vacature - Business Controller

25 oktober 2021 | 2 minuten lezen

Ben jij een gedreven en strategisch sterke Financial die goed is in data-analyse, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, affiniteit heeft met IT én ben je sterk als sparringpartner van directie en de business dan kan dit jouw droombaan zijn in het Midden van Nederland!

Business Controller | SWO de Splinter | Houten
32-40 uur per week | max. 65.000, - bruto per jaar
 

De organisatie
Samenwerkingsorganisatie (SWO) de Splinter (www.swosplinter.nl), opgericht in 2008, is de inkooporganisatie van bijna 200 tankstation ondernemers. De shops binnen tankstations krijgen steeds meer een centrale functie waar de gast voor meerdere doeleinden terecht kan en beleving ervaart. Het is van essentieel belang dat de aangesloten ondernemers hier optimaal in ondersteund worden en van collectieve voordelen kunnen genieten door het maken van scherpe inkoopafspraken. En daar is Splinter voor opgericht! Een klein en slagvaardig team van 7 personen geeft hier uitvoering aan. Het team wordt aangestuurd door een Directeur en bestaat verder uit een Business Controller, een Category Manager, 2 Accountmanagers, een Office Manager en een Financieel Administratief Medewerker.  Per 1 december 2021 verhuist de organisatie van Woerden naar Houten en betrekt daar een nieuw kantoor. 

Door het aanstaande vertrek van de huidige functionaris is er nu een vacature voor een Business Controller. 

De uitdaging
Primair zoekt de huidige directeur een financieel goed onderlegde, hands-on ingestelde én strategisch sterke sparringpartner om sámen het team en de inrichting van de organisatie te verbeteren en verder te ontwikkelen. Daarbij word je rechtstreeks ondersteund door een financiële collega aan wie je direct leidinggeeft. De belangrijkste doelstellingen waar je in deze naast je control werkzaamheden aan gaat werken zijn:

•    Het verbeteren en beheren van de volledige financiële administratie (hier ben je maximaal 2 dagen per week mee bezig);
•    Op basis van gedegen data-analyse doorvoeren van kwaliteitsverbeteringen gericht op de business 
•    Professionaliseren van de Administratieve Organisatie 
•    Opzetten en uitrollen van een nieuw in te richten dashboard (business control framework)
•    Met behulp van de softwareleverancier het verder inrichten en verbeteren van het ERP-pakket.

Ten slotte stel je de jaarrekening op en begeleid je de externe accountant bij zijn controlewerkzaamheden. Overall ben je eindverantwoordelijk voor alle financiële, fiscale- en juridische zaken en ook de automatisering binnen de organisatie. 

Jouw achtergrond 
Een afgeronde financieel en/of bedrijfskundige opleiding op minimaal hbo-niveau is wel noodzakelijk. Het aantal jaren werkervaring dat je hebt is minder belangrijk. Je moet naast je financiële kennis met name als persoon uit het juiste hout gesneden zijn. Qua branche ervaring is kennis van Retailorganisaties erg welkom. Maar ook als je een soortgelijke functie in het bedrijfsleven hebt vervuld of uit de accountancy komt zijn we zeker geïnteresseerd in een nadere kennismaking met jou. Tenslotte is gedegen kennis van Excel belangrijk en ben je als persoon ondernemend, analytisch sterk, proactief, assertief, communicatief vaardig, heb je een duidelijke visie, kun je data goed analyseren en interpreteren en weet je deze op de juiste manier te vertalen naar bruikbare managementinformatie. 

Wat bieden we jou? Dit is een hele mooie veelzijdige functie voor een ambitieuze financial die een kleine organisatie wil helpen zich verder te ontwikkelen. Een platte organisatie met korte lijnen en veel dynamiek waarbij je niet alleen met Excel bezig bent maar met name ook veel contact hebt met de business. Omdat je de ‘rechterhand’ van de Directeur bent krijg je veel verantwoordelijkheden en kun je ook je leidinggevende vaardigheden (verder) ontwikkelen. Hoewel de functie primair 40 uur per week is, is 32 uur ook bespreekbaar. Gedeeltelijk thuiswerken is goed mogelijk. Qua salaris kunnen we maximaal € 65.000, - bruto per jaar bieden. Verder kent de organisatie een goede pensioenregeling, en krijg je 25 vakantiedagen per jaar. 

Geïnteresseerd? Als je geïnteresseerd bent verstuur dan je cv onder vermelding van deze vacature naar info@swosplinter.nl. 
 

J

NieuwsActueelInteresse?Over onsContact